Winkels met acceptgiro

Wat is een Acceptgiro en hoe werkt het?

Een acceptgiro is een ouderwetse betaalmethode welke nog steeds geliefd is bij veel consumenten en daardoor nog steeds een breed geaccepteerde betaalmethode. De acceptgiro kaart is een stuk papier met een herkenbare standaard indeling. Het voordeel van een acceptgiro is de uitgestelde betaaldatum. Heeft u geen voldoende saldo meer beschikbaar dan kunt u met de acceptgiro in de meeste gevallen tot 2 weken na de ontvangst van uw bestelling de betaling nog voldoen. Zo heeft u uw bestelling al in huis voordat u deze kunt betalen.

Er staan een aantal kenmerken op waardoor de acceptgiro altijd alle informatie bevat om een betaling te kunnen voldoen. Zo is er een gedeelte bestemd voor degene die de bestelling plaatst en een gedeelte voor de webwinkel. Zo zal de betaling altijd goed voldaan worden en zijn er geen misverstanden over de bestelling.

De acceptgiro kunt u tegenwoordig altijd via internetbankieren betalen. U hoeft de kaart niet meer op papier in te vullen en via de post te versturen. Vul simpelweg de gegevens in via uw internetbankier programma in en verzend de opdracht wanneer het u (maar wel voor de uiterste betaaltermijn verstreken is) uitkomt.