Afterpay

Wat is Afterpay en hoe werkt het?

Achteraf betalen is voor veel consumenten nog steeds gewenst. Door de opkomst van online winkelen, waarbij alleen vooruitbetalen lange tijd mogelijk was, is deze betaalvorm steeds meer in de vergetelheid geraakt. Toch merken steeds meer webwinkels, waaronder ook de grote merken, dat achteraf betalen zeer gewenst is. Afterpay heeft daarom sinds 2005 de optie om via een digitale acceptgiro, consumenten achteraf te laten betalen.

Steeds meer webwinkels maken tegenwoordig gebruik van de betaaloptie Afterpay. Afterpay is een van de makkelijkste en snelste manieren van achteraf betalen met een digitale acceptgiro. Zij hebben de ouderwetse acceptgiro overbodig gemaakt voor online bestellingen en versturen u een digitale acceptgiro welke u pas hoeft te voldoen wanneer u de bestelling heeft ontvangen.

Als u AfterPay heeft gekozen als betaalkeuze moet u nog de belangrijkste gegevens invullen welke benodigd zijn om de betaling te kunnen doen. Aan de hand van deze gegevens zal afterpay een gegevenscheck doen. U klikt, na uw gegevens gecontroleerd te hebben, op bestellen en de bestelling is geplaatst. Na ontvangst van uw bestelling krijgt u een email binnen waarin duidelijk uitgelegd staat hoe u de bestelling kunt betalen. Er komt geen papier of echte acceptgiro meer aan te pas. Alles zal digitaal gaan. Van Afterpay krijgt u 2 weken de tijd om de digitale factuur te voldoen. U kunt nu gemakkelijk het orderbedrag betalen doormiddel van overschrijving of de iDeal betaal button in de digitale factuur welke u via de email heeft ontvangen.