Achteraf betalen bij acceptgiro winkels

Wat is een acceptgiro en hoe werkt het?

Een acceptgiro is een ouderwetse betaalmethode welke nog steeds geliefd is bij veel consumenten. Hierdoor is het nog steeds een breed geaccepteerde betaalmethode. De acceptgiro kaart is een stuk papier met een herkenbare standaard indeling.

Er staan een aantal kenmerken op waardoor de acceptgiro altijd alle informatie bevat om een betaling te kunnen voldoen. Zo is er een gedeelte bestemd voor degene die de bestelling plaatst en een gedeelte voor de webwinkel. Zo zal de betaling altijd goed voldaan worden en zijn er geen misverstanden over de bestelling.

De ouderwetse acceptgiro

Inmiddels worden de bovenstaande acceptgiro’s nauwelijks meer door consumenten gebruikt om in winkels te betalen. Achteraf betalen gebeurt nu in de meeste gevallen met een digitale acceptgiro. Hier zijn meerdere bedrijven in gespecialiseerd. Zo nemen ze de betaal afhandeling uit handen van de webshops.

Aanbieders van acceptgiro betalen

In Nederland zijn er een aantal aanbieders die de betaal afhandeling uit handen nemen van de acceptgiro winkels. Deze bedrijven zijn hierin gespecialiseerd. Zij willen en zo gemakkelijke manier van online betalen aanbieden. Bedrijven als Klarna, Afterpay en Billink geven jou dan ook het ‘koop nu, betaal later’ principe. In Nederland hebben we de volgende bedrijven om met de digitale acceptgiro achteraf te kunnen betalen:

 

Eerst ontvangen, achteraf betalen

Het grootste voordeel, van met acceptgiro betalen, is de uitgestelde betaaldatum. U kunt met alle webwinkels op deze website tot 2 weken na de ontvangst van uw bestelling de betaling nog voldoen. Bij sommige webwinkels is dat zelfs 30 dagen! Hierdoor kunt u eerst uw bestelling ontvangen en bekijken en dan binnen 14 of 30 dagen betalen. Denk bijvoorbeeld aan het passen van kleding of schoenen wanneer u niet helemaal zeker bent van de maat. Nu bestellen, pas achteraf betalen dus.

Niet wachten op geld van retouren van acceptgiro winkels

Dit brengt ons meteen op het tweede grote voordeel. Dit is wanneer u uw bestelling ontvangen heeft, maar toch niet helemaal overtuigd bent van de aankoop. U stuurt dan liever (een deel van) de bestelling terug. Wanneer u met iDeal zou betalen, zou u soms lang moeten wachten op uw geld van de retour gestuurde producten. Dit is met achteraf betalen bij acceptgiro winkels niet het geval! U hoeft namelijk niet te betalen voor de producten die u retour stuurt. Dit bespaart u gedoe en tijd.

Acceptgiro winkels

Op onze homepage hebben wij alle acceptgiro winkels op een rij gezet. Dit hebben wij gedaan omdat we vinden dat de consument vooral gebruik moet maken bij winkels met achteraf betalen met een acceptgiro.