Achteraf betalen bij webshops met Afterpay

Het logo van Afterpay

Achteraf betalen op rekening is voor veel consumenten nog steeds gewenst. Door de opkomst van online winkelen, waarbij alleen vooruitbetalen lange tijd mogelijk was, is deze betaalvorm steeds meer in de vergetelheid geraakt. Toch merken steeds meer webwinkels, waaronder ook de grote merken, dat achteraf betalen zeer gewenst is. Afterpay heeft daarom sinds 2005 de optie om via een digitale acceptgiro, consumenten achteraf te laten betalen.

Wat is Afterpay en hoe werkt het?

Steeds meer webwinkels maken tegenwoordig gebruik van de betaaloptie Afterpay. Afterpay is een van de makkelijkste en snelste manieren van achteraf betalen met een digitale acceptgiro. Zij hebben de ouderwetse acceptgiro overbodig gemaakt voor online bestellingen en versturen u een digitale acceptgiro welke u pas hoeft te voldoen wanneer u de bestelling heeft ontvangen.

Achteraf betalen bij Afterpay shops

Als u After pay heeft gekozen als betaalkeuze bij de winkel moet u nog de belangrijkste gegevens invullen welke benodigd zijn om de betaling te kunnen doen. Aan de hand van deze gegevens zullen zij een gegevenscheck doen. U klikt, na uw gegevens gecontroleerd te hebben, op bestellen en de bestelling is geplaatst. Na ontvangst van uw bestelling krijgt u een email binnen waarin duidelijk uitgelegd staat hoe u de bestelling kunt betalen. Er komt geen papier of echte acceptgiro meer aan te pas. Alles zal digitaal gaan. Van Afterpay krijgt u 2 weken de tijd om de digitale factuur te voldoen. U kunt nu gemakkelijk het orderbedrag betalen doormiddel van overschrijving of de iDeal betaal button in de digitale factuur welke u via de email heeft ontvangen.

Bestelling niet helemaal naar wens?

Is uw bestelling, of een deel hiervan, niet naar wens? Dan zult u hoogstwaarschijnlijk deze retour sturen naar de winkel waar u met Afterpay heeft besteld. Op dit moment heeft u nog steeds niet betaald voor uw bestelling. En dit is het moment dat u dat gaat doen. Maar alleen voor de producten welke u thuis houdt. Gaat de hele bestelling retour. Dan hoeft u niet voor deze producten te betalen. Het is wel aan te raden om After pay dit te laten weten via de app of website. Dit voorkomt onnodige betalingsherinneringen.

Voordelen van Afterpay

De voordelen van betalen met Afterpay zijn:

  • Eerst je bestelling thuis bekijken, achteraf betalen
  • Betalingstermijn van 14 dagen
  • Niet betalen voor retour gestuurde producten
  • Duidelijk besteloverzicht op de website en app

Winkelen en achteraf betalen

Je weet nu goed hoe Afterpay werkt en bent er gerust op hoe je de betalingen veilig en achteraf kunt doen. Bekijk op onze homepage het overzicht van winkels met After pay en bestel veilig met de digitale acceptgiro.

Video uitleg van Afterpay